Мениджърът на Ливърпу Юрген Клоп се ядоса по време на пресконференцията си преди първия осминафинален двубой срещу Порто от Шампионската лига. Причината бе повдигането на темата за знаменитата кампания на отбора от сезон 2004/2005, която донесе последният 5-и трофей от турнира в клубната витрина.

По стечение на обстоятелствата тогава, както и през настоящия сезон, Ливърпул подпечати класирането си за елиминациите с победа в последния мач от груповата фаза. Последваха знаменити двубои по пътя към финала от Истанбул, където Милан бе подчинен след изпълнения на дузпи и 3:3 в редовното време и продълженията.

Фирмино: Трябва да вгорчим живота на Порто

Клоп изобщо не приветства идеята да прави паралели между миналото и настоящето, като го демонстрира по безкрайно категоричен начин. „Нямам идея какво искате от мен. Ако бяхме на финал, щяхме да се опитаме да го спечелим, със сигурност, но този етап е толкова далеч във времето”, заяви германският специалист.

„Не е достатъчно да кажа, че не ми харесва. Всъщност мразя да говоря за кръга, който следва този, в който се намираме в момента.”

Водещият голаджия на Порто виси за първия мач с Ливърпул

„Само защото съм приятелски настроен човек отговарям на този въпрос, защото сега говорим пред хората. Обикновено, когато някой ме пита за следващия кръг, моментално напускам стаята. Сега сме на живо по телевизията, затова няма да го сторя”, добави Клоп.