Звездата на Пари Сен Жермен - Килиан Мбапе, пропусна мача на тима си през уикендза в Лига 1, но се връща за първия двубой с испанския Реал Сосиедад в Шампионската лига. Това разкри треньорът на ПСЖ Луис Енрике във вторник.

Мбапе, който вкара 30 гола в 29 мача през този сезон, остана неизползвана резерва при победата над Лил с 3:1 пред уикенда. Това бе предпазна мярка, за да се усложни травмата му в глезена, получена в мача с Брест (3:1).

Капитанът на френския национален отбор е изиграл пълни 90 минути във всеки от шестте мача на ПСЖ в групите на Шампионската лига.

"Когато отборът притежава играч като Мбапе, всички знаем, че колкото повече играе, толкова по-добре ще бъде за нас", каза Енрике на пресконференцията си.

"Той можеше да играе в събота, ако беше финал, но не беше, така че не поехме рискове. Килиан Мбапе е на линия, както и останалите футболисти", добави испанецът.

Треньорът може да си позволи да даде почивка на Мбапе в първенството, където отборът вече има 11 точки преднина пред преследвача Ница, като е непобеден в последните 16 срещи. В Шампионската лига обаче ситуацията не е същата и ПСЖ завърши втори в групата си след Борусия Дортмунд, като допусна загуби от Нюкасъл и Милан.

Реал Сосиедад може и да изпитва трудности в Ла Лига през сезона, но завърши на върха в групата си пред Интер Милано и все още няма загуба в турнира.

"Реал Сосиедад има най-добрата защита в Шампионската лига. Те не изпускат топката и трябва да ги пресираме агресивно", каза още Луис Енрике. "Със сигурност са един от най-добрите отбори в турнира и се класираха като победител в групата с финалиста от миналата година", завърши испанският треньор.