Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе, който тази вечер ще играе срещу Ред Бул Лайпциг в мач от Шампионската лига, е можел да стане футболист точно на този германски отбор през 2015 година. Това разкри спортният директор на германския отбор но това време Ралф Рангник.

"Трансферът беше почти осъществен. Единственият проблем бе, че бяхме в търсене на треньор на Лайпциг през януари 2015 година и не знаехме на кого на поверим дългосрочно поста. Вилфред Мбапе ми довери, че ако самият аз стана треньор, той ще прати сина си при мен със затворени очи. Но не можех да му обещая това в онзи момент. Аз поех поста едва 6 месеца по-късно, а междувременно Килиан беше подписал договор с Монако", казва Рангник.

Жерар Улие, който по това време е бил съветник на компанията "Ред Бул" също се е опитал да го убеди да премине в германския клуб. По това време Мбапе е бил само юноша на Монако, но не е бил сигурен, че ще пробие в първия отбор, тъй като треньорът на тима тогава Леонардо Жардим е имал други планове.