Защитникът Джорджо Киелини вярва, че Интер има предимство над Милан в очаквания с огромен интерес полуфинал между двата градски съперника в полуфинала в Шампионската лига.

Два от трите най-успешни италиански отбори се изправят през месец май във вълнуващо противоборство на прага на финала в най-комерсиалния футболен турнир в света. Но победителят ще има доста трудно предизвикателство в мача за титлата, тъй като там ще ги чака Манчестър Сити или Реал Мадрид.

"Дербито на Милано ще бъде един много балансиран полуфинал, но ако трябва да заложа 1 евро, ще го заложа за Интер. Мисля, че "нерадзурите" имат предимство, защото ги виждам по-силни ментално в такъв тип мачове", казва Киелини, който в момента играе за ФК Лос Анджелис в американската МЛС.

Киелини не спира с трофеите и в Северна Америка, като с новия си отбор взе два набързо през 2022-а година. Той стана шампион, а също така вдигна и Съпортърс Шийлд – трофеят, който се връчва на първенеца в редовния сезон.

"Моето предвиждане за тазгодишния финал е Интер – Манчестър Сити. Но смятам, че Манчестър Сити трябва да играе на финал рано или късно, така че ще взема да заложа още едно евро на финал между Интер и Манчестър Сити", завърши с усмивка опитният италиански защитник.