Полузащитникът на Реал Мадрид Каземиро отговори на въпроси на медиите преди срещата на „Белия балет“ срещу Интер в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига по-късно тази вечер. Бразилецът говори за противниците тима, настоящата форма на Реал, умората в отбора и възможността Килиан Мбапе скоро да заиграе на „Сантиаго Бернабеу“.


Мачът с Интер: „Както винаги, ние се влизаме в мачовете сериозно и с уважение. Интер е страхотен отбор. Ще играем за първото място, трябва да сме спокойни и да уважаваме отбора, срещу който се изправяме. Знаем, че те са шампиони на Италия и, че ще бъде трудно”.

Умората и ротациите: „Хората винаги говорят за тези неща и се притесняват от умората. Но имаме много добър технически екип, който върши страхотна работа. Те следят внимателно всичко. Винаги е добре да имаме дълбочина в състава - Валверде, Камавинга, Иско... Всички те са добри играчи. Ние сме привилегировани да имаме Кроос и Модрич. Но е важно да имаме добър отбор“.

Критиките, насочени към Винисиус Жуниор и Едер Милитао: „Когато и да говорите за Реал Мадрид, исканията и очакванията са най-високите в света. Независимо дали се присъединявате на 18 или на 30 години. Ето защо ние сме най-добрият клуб в света. Както винаги казвам, тъй като те са млади и са дошли в Европа от Бразилия, адаптацията е малко по-трудна. Те просто трябва да се насладят на момента. Това, което Вини, Родриго и Милитао постигнаха, е впечатляващо, но те трябва да останат скромни и да се наслаждават на момента. И да работят здраво, защото във футбола имаш добри и лоши дни“.

За Винисиус: „За нас е привилегия, че той е в такава страхотна форма в момента. Той е важен за нас, когато играе добре. Разликата този сезон е, че е имал мачове, в които не е играл добре, но той ги решава като топ играч. Той имаше добър мач срещу Севиля, но отбеляза брилянтен гол, такъв, какъвто вкара топ играч. Той реши мача, малко играчи могат да направят това“.

Какъв е ключът към резултатите на отбора? „Футболът е за моменти, а сега сме в много добър момент. Трябва да се насладим на този момент. Ние сме хора, ще имаме моменти, когато нещата не вървят толкова добре. Нуждаем се от добър отбор, защото във всеки мач е трудно, нашите съперници ни проучват, всички искат да постигнат резултат срещу нас. Ключът е упоритата работа. Трябва да продължим така във всеки мач, който играем“.

Винисиус ли е най-добрият в света в момента? „Това е труден въпрос. Тук имаме много важни играчи – Карим, Куртоа, които са на невероятно ниво и Кроос, който е в страхотна форма. Така че да говорим за Винисиус е трудно, не виждаме какво се случва в другите лиги. Но без съмнение той е в страхотна форма. Надявам се да продължи по този начин“.

Голямото предимство на Реал Мадрид в Ла Лига: „Е, когато става дума за Реал Мадрид, става дума за това да сме високо в класирането, това се изисква от нас. Тук това, което има значение, е победата. Ние работим, за да гарантираме, че винаги ще сме на върха. Всичко зависи от работата, която вършим в тренировките, но ключът е решимостта, която имаме във всеки мач. Ние знаем каква отговорност носим“.

За Килиан Мбапе: „Въпреки че той не е един от нашите играчи, хората говорят за него, сякаш е. Той е невероятен играч, в топ 3 в света е. Той е съвместим с всеки играч в света, включително Винисиус. Но той не е играч на Реал Мадрид, не можем да говорим за него“.