Нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани не скри, че утрешното гостуване в Шампионската лига срещу бившия му тим Наполи буди особени душевни трепети. Уругвайският голаджия нарече предстоящия мач „специален”, но си пожела да постигне победа над обичните си „везувиани”.

Ситуацията в група С е доста завързана след изиграването на първите 3 кръга. Ливърпул е лидер с 6 точки на сметката си, докато Наполи е втори с 5, макар и все още непобеден. ПСЖ заема 3-ата позиция с 4 пункта, а Цървена звезда изглежда като явния аутсайдер с едва една точка.

На „Сан Паоло” Кавани изкара 3 сезона, бранейки цветовете на Наполи, като се превърна в един от големите любимци на темпераментната публика. И как би могло да бъде другояче, като във всяка една от тези кампании таранът отбеляза по над 30 гола.

„Изкарах три фантастични години в Наполи”, заяви вече 31-годишният Кавани пред клубната телевизия на ПСЖ. „Пазя много спомени от моето време в клуба. Подготвяме се да се изправим срещу тях в един специален мач, тъй като и двата отбора се намират в трудна позиция. Ще бъде страхотен двубой, тъй като всеки ще гони победата, за да получи предимство в битката за класиране.”

„Ето поради колко много причини дуелът ще бъде специален. Първо, защото трябва да отидем там и да спечелим и, второ, изживях фантастични мигове там. На „Сан Паоло” трудно се печели. Да, трудно, но не и невъзможно. Наполи е отбор, който никога не бяга от битката, но мисля, че ще покажем, че разполагаме с нужните качества да играем в подобен мач.”

„Ще бъде тежко, интензивно, на високо ниво… Трябва да играем екипно, да се подкрепяме един друг. За мен това ще бъде ключът към постигане на нашите цели.”

„Надявам се да бъда готов, правя всичко по силите си, за да съм на линия. Тъкмо се възстанових от контузия и сега искам да бъда в топ форма, за да дам всичко в името на моя отбор и да победим”, заяви Кавани.