Манчестър Юнайтед ще бъде без нападателя Единсон Кавани в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига с Атлетико Мадрид, който ще се проведе в сряда на стадион "Уанда Метрополитано" в испанската столица.

Уругвайският национал не е напълно възстановен от травмата си в слабините, която го мъчи от началото на сезона. През последния месец той игра единствено при гостуването на Бърнли (1:1) на 8 февруари.

"Еди няма да пътува с нас. Той не тренира и не е тренирал в последните две седмици. Той има проблем със слабините и докато не е готов да тича на максимална скорост, няма никакъв смисъл да участва в заниманията", посочи мениджърът на "червените дяволи" Ралф Рангник на пресконференцията преди мача.

Германецът добави, че е доволен от факта, че двама от опитните играчи в лицето на халфа Неманя Матич и защитника Фил Джоунс се завръщат в групата за мача. Матич е възстановен от контузия, която му попречи да играе срещу Саутхямптън и Брайтън и макар да не влезе срещу Лийдс, сърбинът бе на пейката. В същото време пък Джоунс вече е картотекиран за участие в Шампионската лига. През есента централният бранител не бе в групата на тима заради възстановяване от тежка контузия.

Рангник бе попитан и за финала на Шампионската лига, който трябва да се проведе в Санкт Петербург на фона вчерашното решение на президента на Руската федерация Владимир Путин да признае независимостта на намиращите се в Източна Украйна области - Донецка народна република и Луганска народна република.

"Най-малкият проблем в момента е финалът на Шампионската лига. В момента проблемът е много по-голям. Надявам се обаче, че ще се стигне до деескалация на напрежението. Това е много по-важно от един мач в Шампионската лига", заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед.