Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Майкъл Карик даде първата си пресконференция днес. Както е известно, бившият английски национал пое юздите на „Олд Трафорд“ след уволнението на Оле Гунар Солскяер в неделя.

Сега целта пред бившият полузащитник е да подготви отбора за тежките гостувания на Виляреал в Шампионската лига и Челси във Висшата лига.

Според английските медии обаче е възможно Карик да остане на поста до лятото, ако Юнайтед постигне добри резултати в следващите няколко мача. Самият той обаче заяви, че изобщо не мисли за това и ще даде всичко от себе си, докато клубното ръководство иска да води тима.

„Моментът е много емоционален за всички в клуба. Работих с Оле през последните три години, а го познавам от много по-дълго време. За мен бе много тежко да разбера, че губи работата си. Наясно сме, че резултатите са всичко. Искам да му изкажа огромни благодарности. Аз научих ужасно много неща от него. Желая му всичко най-добро. Подготвям отбора за утре и ще дам най-доброто от себе си. Познавам клуба много добре, защото съм тук от дълго време. Този клуб е моят живот от много години. Не знам колко дълго още ще е така, но това изобщо не е нещо, за което мисля в момента. Мачът е много важен за нас. Ще свърша моята работа така, както аз знам. Имам вяра в себе си, щаба и играчите“, заяви Карик на пресконференцията си.

Той бе запитан дали има амбицията да остане на поста за по-дълго:

„Първо, минал е едва един ден, откакто всичко това се случи. Мачът не е никак далеч и всичко, за което мисля, е този двубой с Виляреал. Имаме голям мач и през уикенда. Трябва да постигнем добри резултати и след това ще видим какво ще се случи. Предстоящите решения на борда не са нещо, с което аз трябва да се занимавам. Фокусиран съм единствено върху мача утре. Други хора решават какво ще се случи след това. Докато клубът ме иска, ще давам най-доброто от себе си. Виляреал е много добър отбор. Добре организиран и добре трениран. Има добър баланс и ние много уважаваме този тим. Срещнахме се вече два пъти и се познаваме по-добре. Мачът е важен и за двата отбора“, каза още Карик.