Реал Мадрид продължи с прекрасното си представяне в група С от Шампионска лига и постигна трета поредна победа с 2:1 след тежката си визита на Спортинг Брага. На построения сред старата кариера в Брага стадион „Ещадио Мунишипал“ Родриго даде аванс на „кралския клуб“ в Португалия след 16 минути игра, а Джюд Белингам вкара в трети пореден мач в Шампионска лига в първия си сезон, като стана първият футбол, сторил това нещо след Кристиан Карембьо от 1998-а година насам.

Алваро Джало пък намали пасива на „архиепископите“ в 63-ата минута. Макар да допусна загуба, домакините създадоха много проблеми на испанския си съперник, чиято класа обаче направи разликата между двата тима в тази среща.

Така Реал Мадрид вече е с девет точки в тази група, докато втори остава Наполи с 6. Спортинг Брага е с 3, докато Унион Берлин не може да открие сметката си след първите мачове между отборите в най-силната европейска клубна надпревара.

В началните минути от двубоя домакините бяха по-активният тим, но опасности пред вратата на Кепа нямаше. След 17 минути игра обаче Реал Мадрид поведе резултата. Винисиус Жуниор реализира отличен пробив отляво и даде топката към наказателното поле за Родриго. Той не нанесе перфектен удар, но топката се отклони в крака на Сердар Сатджъ и влезе в мрежата на Матеуш.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Португалците бързо стигнаха до шанс за изравнително попадение - в 20-ата минута, но Джуд Белингам подложи тялото си и така топката се отби и излезе в ъглов удар след шут отблизо на Али Мусрати. Сходно нещо се получи и в 24-тата минута, като този път Начо блокира летящата към мрежата на Кепа топка. Винисиус показа класа в 27-ата и затрудни максимално вратаря на Брага Матеус, но до гол не се стигна.

В 35-ата засада на Винисиус Жуниор лиши Реал от второ попадение, реализирано отново от Родриго.

След подновяването на играта през втората част двата отбора бяха равностойни, но Реал удари за втори път в 61-ата минута. Тогава Винисиус получи вляво топката и комбинира с Белингам, който стреля елегантно по земя с десния крак и удвпи актива на Мадрид. Така Белингам стана вторият играч в историята на Реал Мадрид, който вкарва в първите си три мача с екипа на "кралския клуб" в Шампионска лига след Кристиан Карембьо от 1998-а година насам.

С първия си точен удар в срещата обаче тимът от Брага намали пасива си. Мендеш центрира топката в наказателното поле на Реал Мадрид, а Банса овладя и видя Джало. Той отправи много силен шут към испанската врата, а Кепа леко чукна топката, но недостастъчно и резултатът стана 1:2.

Опитният футболист на домакините - Рикардо Орта, имаше отлична възможност да изравни резултата в 72-ата минута, ала неговият удар беше нетурализиран от вратаря Кепа Арисабалага. Осем минути преди края на 90-те минути Винисиус получи превъзходен извеждащ пас зад гърба на отбраната на Спортинг Брага. Бразилецът финтира бранител на португалците и стреля силно с десния крак, преодолявайки Матеуш, но след намесата на асистент съдията, то звездата на Реал е бил зад гърба на бранителя Сердар и попадението беше отменено.

В 86-ата пък удар на Рюдигер след корнер се наложи да бъде спасяван от Матеуш и вратарят на "архиепископите" се намеси добре.

FT / СПОРТИНГ БРАГА - РЕАЛ МАДРИД 1:2

0:1 Родриго (17)

0:2 Белингам (61)

1:2 Джало (63)

Рефер: Майкъл Оливър (Англия)

Стадион: "Ещадио Мунисипал де Брага" (Брага, Португалия)

Спортинг Брага: Матеуш – Мендеш, Сердар, Ниакате, Кристиан Борха – Витор Карвальо, Ал Мусрати – Рикардо Орта, Саласар, Джало - Банса

Реал Мадрид: Кепа – Карвахал, Белингам, Начо, Винисиус, Модрич, Родриго, Камавинга, Валверде, Фран Фарсия, Рюдигер