Мениджърът Юрген Клоп е в основата на спечелването на Шампионската лига от Ливърпул, заяви бившият защитник на "червените" Джейми Карагър.

Защитникът Върджил ван Дайк и вратарят Алисон Бекер са направили разликата между Ливърпул и Тотнъм във финала в най-силния клубен турнир в света, категоричен е бившият английски национал.

Късно снощи мърсисайдци победиха с 2:0 Тотнъм в двубоя за трофея, игран в Мадрид.

"Клоп е номер 1 в клуба. Той е мениджърът, но и най-важната фигура. Ако ме попитате кого бих искал да загубя между Клоп и Ван Дайк, определено ще кажа Ван Дайк. Клоп е специален мениджър. Не знам каква е ситуацията около него, но бих му дал нов договор. Винаги работи по седем години в клубовете си и през 2022 година ще направи седем сезона в Ливърпул. Но сезоните му може да станат и 17, ако зависи от мен. Ван Дайк и Алисон направиха голямата разлика между отборите", коментира Джейми Карагър.

"Харесвам много Тотнъм и работата на Маурисио Почетино. В предишни сезони лондончани завършваха над Ливърпул във Висшата лига. Те не са купували футболист от повече от две години и това показва работата на Почетино", заяви Карагър пред "Скай Спортс". /БТА