Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе повече от щастлив след успеха на тима му в 36-ия кръг над Хъдърсфийлд с 5:0. Полузащитникът отличи завръщането на Алекс Окслейд-Чембърлейн, който се завърна след година и два дни в игра след лекуване на травма в коляното. Същевременно лидерът на „червените” довери, че предстои тежък мач с Барселона, който обаче дава възможност на отбора да покаже какво точно може.

Освен с добра игра, Хендерсън се отличи и с една асистенция за четвъртия гол в мача на Садио Мане.

„Това бе поредно брилянтно представяне от наша страна. Отбори, които вече са отпаднали, могат да бъдат много опасни, тъй като те няма какво да губят, а просто излизат да играят. Стартирахме чудесно, вкарахме фантастични голове и запазихме суха мрежа, така че това е добра вечер за нас”, коментира той пред BBC.

„Те имаха няколко шанса от статични положения, но ние се справихме с тях. Възхитен съм от Окслейд-Чембърлейн. Той работи толкова здраво, за да се завърне, а погледът му каза всичко, след като влезе в игра. Той бе постоянен и се радвам, че отново е сред нас, тъй като той е много важен футболист в нашия отбор”, акцентира капитанът на Ливърпул.

„Вече мислим за гостуването на Барселона, което място е много трудно за визити. Имаме вяра в себе си и ще покажем точно какво можем на терена”, завърши Джордан Хендерсън.

Ливърпул гостува на Барселона в първи мач от полуфиналите в Шампионската лига идната сряда, 1-и май, на "Камп Ноу" от 22,00 часа българско време.