Капитанът на Тотнъм Юго Лорис предупреди съотборниците си да не пропиляват шанса да спечелят място в Шампионската лига през следващия сезон, след като в събота тимът допусна домакински поражение с 0:1 от Брайтън.

Тотнъм засега заема четвъртата позиция във временното класиране във Висшата лига, надявайки се да запази място в топ 4 и в края на сезона. „Шпорите“ имат 57 точки от 32 мача. Петият Манчестър Юнайтед и шестият Арсенал имат по 54 точки, като „артилеристите“ са с една среща по-малко.

„Трябва да подновим победния си ход. Да работим мач след мач, защото ако гледаме прекалено напред, може да допуснем нова грешка“, заяви Лорис.

Gulliver/GettyImages
58 снимки

„Изстрадахме много, за да стигнем до място в топ 4 и сега определено не е моментът да заличим всичко, което изградихме в последните седмици. Имаме една седмица, за да се подготвим за следващия ни двубой и се надявам, че поражението в събота ще ни помогне да завършим сезона във възходяща линия“, каза още Юго Лорис.

Отборът на Тотнъм гостува на Брентфорд в събота, 23 април в среща от 34-ия кръг на Висшата лига.

„Ще се подготвим възможно най-добре, за да имаме шансове за победа, но определено ще е трудно. Трябва да повишим концентрацията си, защото това е много важно. Вижте как допуснахме гола в последния ни мач. Концентрацията е ключова и никога не е късно да си вземем нови поуки“, коментира вратарят на „шпорите“.