Капитанът на Манчестър Сити Венсан Компани направи смело изказване преди първия четвъртфинален дуел срещу Ливърпул в Шампионската лига. Белгийският футболист е убеден, че целият Манчестър ще вика в подкрепа на „гражданите”, в това число и феновете на градския съперник Манчестър Юнайтед.

„Червените дяволи” не успяха да достигнат до този етап на турнира, след като отпаднаха неочаквано от Севиля. По ирония на съдбата жребият за топ 8 в ШЛ противопостави единствените два оцелели английски тима в лицето на Сити и Ливърпул.

Историческата вражда между Ливърпул и Юнайтед е добре известна на всички, но дали ще е достатъчен мотив феновете на „червените дяволи” да застанат зад каузата на Сити? Според Компани няма спор по този въпрос. „В Манчестър всички говорят за този мач в момента”, коментира 31-годишният бранител. „Шампионската лига очевидно е важен турнир. Някак си чувствам, че получаваме и лека подкрепа от феновете на Юнайтед за този сблъсък.”

„Като изключим, че ни предстои и дерби срещу Юнайтед (на 4-и април – б.р.), което е най-важният мач, не трябва да забравяме, че първо излизаме срещу Евертън (в уикенда преди мача срещу Ливърпул – б.р.)”, обърна внимание Компани.