Когато Ливърпул победи Рома с 5:2 на "Анфийлд" преди седмица, едва ли някой е очаквал мърсисайдци да имат затруднения в елиминирането на "вълците". Е, не се получи точно така и "червените" трябваше да треперят в края за класирането си. 

Според капитана им Джордан Хендерсън, те са изиграли страхотен мач, като това определение не важи само за последните минути. Той смята, че и в предни позиции отборът е свършил добре работата си. 

"Явно сме орисани да правим нещата по трудния начин. Накрая беше страшен напън от наша страна. Преди почивката обаче играхме страхотно и вкарахме страхотни голове. Мисля, че като цяло владяхме добре нещата на терена през почти целия мач."

"Справихме се добре, с изключение на последните 10 минути. Не трябваше да допускаме такова развитие и такъв натиск на края, но в крайна сметка важното е, че сме на финала и съм щастлив от това", заяви Хендерсън. 

До края на изтощителния сезон за Ливърпул остават още само три мача във всички турнири. Той имат битки с Челси и Брайтън в Премиършип, както и финала в Шампионската лига с Реал Мадрид. Във вътрешния шампионат мърсисайдци преследват място в Топ 4. 

"Нищо не приключва, сега ни предстои много важен и тежък мач срещу Челси през уикенда. После идва и битката с Реал Мадрид, но ние сме спокойни и ще влезем във всички тези мачове с огромна увереност", заяви Хендерсън.