Капитанът на Айнтрахт Франкфурт Себастиан Роде ще бъде на резервната скамейка за първия мач от осминафиналите на Шампионската лига във вторник у дома срещу лидера в Серия А Наполи, предава ДПА.

32-годишният полузащитник пропусна днешната тренировка и победата с 2:0 в Бундеслигата срещу Вердер Бремен в събота заради грип.

"Той няма да започне мача", каза старши треньорът на германския тим Оливер Глазнер на пресконференция и потвърди, че Роде е в състава.

Шампионът в Лига Европа Айнтрахт Франкфурт, чийто спортен директор Маркус Крьоше е свързван със същия пост в Ливърпул от сайта "The Athletic", остава предпазлив относно това докъде могат да стигнат в надпреварата.

Първата цел беше да влезем във фазата на елиминациите. Наполи е страхотен отбор, но ние искаме да продължим напред", каза още Глазнер.

Треньорът не отговори конкретно кой ще бъде в центъра на защитата срещу италианците. Кристиян Якич започна срещу Вердер Бремен като централен защитник, но Макото Хасебе и Хрвойе Смолчич също могат да играят на тази позиция.

Междувременно, Айнтрахт Франкфурт добави Филип Макс, Аурелио Бута и Алмами Туре към списъка от 25-а играчи за Шампионската лига. Жером Онгуен, който беше даден под наем на Залцбург, Лука Пелегрини, който се завърна в Италия, и Йенс Грал отпаднаха от тима.