Звездата на ПСЖ Неймар ще бъде основен претендент за спечелването на тазгодишната "Златна топка", ако успее да изведе тима си до титлата в Шампионската лига през следващия месец, смята бразилската легенда Кака. 

ПСЖ нямат мач от месец март насам поради пандемията, въпреки че бяха обявени за шампиони на Лига 1. Следователно тимът на Томас Тухел ще бъде свеж, когато се насочи към четвъртфиналите на Шампионската лига след шест седмици.

На въпрос дали Бразилия има кандидати за Ballon d'Or, Кака каза на Globo Esporte: "Първият фаворит е Ней. Вярвам, че Неймар е един от най-добрите играчи. Дали ще спечели наградата ще зависи и от отбора, от който той е част. Нека да разгледаме този финал в Шампионската лига в Лисабон: Неймар е главен герой, Пари Сен Жермен шампиони. Тогава Неймар заслужено ще спечели наградата за най-добър играч в света", заяви Кака.

Четвъртфиналите от Шампионската лига ще започнат на 12 август, като победителят ще се решава в една среща. Мачовете ще играят в португалската столица Лисабон.