Ювентус трябва да наваксва пасив от 0:2 срещу Атлетико Мадрид в осминафиналите на Шампионската лига. "Бианконерите" са считани за най-големите фаворити в турнира през тази година, най-вече заради присъствието на Кристиано Роналдо в редиците си.

Само един обрат над Атлетико обаче ще утвърди напълно амбициите на "бианконерите" към трофея.

Двата тима излизат един срещу друг във вторник вече (12 март) на "Алианц Стейдиъм" в Торино.

Какво можем да очакваме от Ювентус в този двубой?

Алекс Сандро е наказан, а Матиа Де Шилио, Хуан Куадрадо, Андреа Бардзали и Сами Кедира са контузени.

Дъглас Коста поднови занимания в събота, но едва ли ще започне от първата минута срещу Атлети.

Така налични като бекове ще са само Жоао Кансело и Леонардо Спинацола.

Според "Corriere dello Sport" Макс Алегри ще се върне към схема 3-5-2, като Кансело ще се премести като халф-бек отляво, а Федерико Бернардески отдясно.

В този случай Пауло Дибала ще се бори за място в нападателната двойка на тима. Там, разбира се, ще бъде Кристиано Роналдо. Един измежду Марио Маджукич и самият Дибала ще се конкурират за втората атакуваща позиция.

Алегри може да използва и 4-3-3, където се очаква Дибала и Бернардески да действат редом до Кристиано. В тази схема аржентинецът Дибала ще спечели конкуренцията с Манджукич, защото е по-мобилен и техничен, като може да се движи между линиите на съперника.

В схема 4-2-3-1 Роналдо ще бъде изнесен в предни позиции, а зад него ще играят Бернардески, Манджукич и Дибала.

Като опорни халфове в тази схема ще действат Джан и Матюиди, като е възможно Миралем Пянич да остане на пейката. Това ще се направи с цел по-голяма сигурност в зоната пред защитата.

Възможни схеми на игра и стартови състави за Юве:

Ювентус (3-5-2): Шчесни, Касарес, Бонучи, Киелини, Бернадердески, Емре Джан, Пянич, Матюиди, Кансело, Роналдо, Манджукич.

Ювентус (4-3-3): Шчесни, Касарес, Киелини, Кансело, Емре Джан, Пянич, Матюиди, Бернардески, Дибала, Роналдо

Ювентус (4-2-3-1): Шчесни, Касарес, Бонучи, Киелини, Кансело, Емре Джан, Матюиди, Бернардески, Дибала, Манджукич, Роналдо