Йънг Бойс се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като елиминира с нов драматичен двубой победи Ференцварош с 3:2. Швейцарският тим поведе, но след това домакините направиха обрат. През второто полувреме гостите тотално надиграха унгарския тим и заслужено стигнаха до успеха, след като и домакините останаха с човек по-малко. Първият двубой също завърши 3:2 в полза на Йънг Бойс.

Gulliver/GettyImages
29 снимки

Гостите откриха още в 4-ата минута, когато Цесигер с глава реализира отблизо. Но домакините реагираха мигновено и в 18-ата минута изравниха, след като Винго се възползва от грешка в швейцарския тим и вкара за 1:1.

В 27-ата минута Ференцварош направи обрат, когато Узуни центрира от ъглов удар, където Ммае с глава реализира.

Йънг Бойс стартира агресивно втората част и в 56-ата минута възстановиха равенството. Елиа напредна и подаде към Фаснахт, който отблизо не сгреши.

В 64-ата минута Ференцварош остана с човек по-малко, след като Айса Лайдуни си изкара директен червен картон за нарушение в наказателното поле и Йънг Бойс получи дузпа, но Сибачу пропусна от бялата точка.

Швейцарският тим стигна до успеха дълбоко в добавеното време, когато Феликс Мамбимби с изстрел в далечния ъгъл реализира, пращайки Йънг Бойс в груповата фаза на Шампионската лига.