Старши треньорът на волейболния Марица Иван Петков сподели впечатленията си и обясни загубата на своите момичета от френския Безие с 0:3 по следния начин.

"Веднага след мача е трудно да направя адекватен анализ. На нашия работа му липсва сработване. Видя се във всяко едно звено и във всеки един момент от играта. Късното идване на Вайс си дава отражение."

"С прекалено голям респект изиграхме мача срещу отбора на домакините. Не искам да влизам в детайли в анализа. Не можахме да си изпълним задачите особено във фаза блок в защита. Французойките играха много добре срещу нас, но от наша страна не заслужаваше да има такъв респект."

"Със сигурност се отрази и отсъствието на Нася Димитрова. Имаме и други проблеми, те са в нашата градина, не е коректно, защото ще прозвучи като оправдание. Изиграхме много слаб мач, но тепърва ще развиваме потенциала. В един момент ще постигнем нивото на обиграност. Имаме много резерви и потенциал.Един месец имаме до мача с Вакъфбанк, ще го използваме да обиграем отбора си. Този мач трябва да го забравим по-бързо. Трябва обаче да направим добри анализи, за да разберем къде грешим. Вярвам в момичетата. Това бе само едно начало от пътя, който трябва да извървим", сподели Иван Петков.