Ливърпул бе "почти перфектен" срещу Атлетико Мадрид, заяви мениджърът на отбора Юрген Клоп след победата с 2:0 срещу испанците в Шампионската лига. Така "червените" спечелиха за четвърти пореден път в група "Б" и се класираха на осминафиналите на най-престижния клубен турнир.

Диого Жота и Роберто Фирмино вкараха за Ливърпул в първата половина на първото полувреме, а за Клоп единственият отрицателен момент в мача бе контузията на Роберто Фирмино.

"Контролирахме мача и си го направихме спокоен. Имаме обаче много натоварен график и дори при такъв мач изгубихме важен човек - Боби Фирмино", заяви Клоп на пресконференция след двубоя.

"Може би хората очакваха да вкараме повече голове и имахме положенията да го направим, но един бе отменен, а други ги пропуснахме. Някои по удивителен начин. Мисля си, че изиграхме почти перфектен мач и показахме колко много искаме победата. Вкарахме и в правилните моменти.

"На гостите ни им трябваше много повече победата, но ние се защитавахме умело и вкарахме два фантастични гола след също толкова добри асистенции на Трент (Александър-Арнолд). Завършващите удари също бяха много добри.

БГНЕС
46 снимки

"След това Атлетико получи червен картон и въпреки че не ни се играеше срещу 10 души, пак трябваше да бъдем внимателни. Те все пак вкараха гол, но честно казано не разбирам на 100 процента защо беше вдигната засада. В крайна сметка обаче спечелихме с 2:0 и аз съм щастлив".

Садио Мане бе заменен на полувремето, а Клоп обясни това с по-грубата игра на Атлетико към сенегалеца.

"Всеки човек на стадиона би трябвало да е очаквал да сменя Садио и аз мисля, че това бе правилното решение. Не че бях притеснен, че не може да понесе емоциите - той бе спокоен. Просто понякога срещу него даже симулираха", продължи той.

С тази победа Ливърпул си осигури място на осминафиналите като победител в група "B".

"В Шампионската лига се печелят много пари за победа. Не за мен лично, а за клуба, за който е важно това да се случва. Да спечелиш обаче 4/4 в групата и да се класираш като първи е просто лудост. Имаме още два мача и няма да се отдръпваме. Първо ще играем с Порто у дома и нямаме намерение да ги оставим да ни разиграват. След това сме в Милано, а аз никога не съм бил там. Нямам намерение да губя и този мач", добави той.

"Като видях групата за първи път, не вярвах да се класираме след само четири мача. Момчетата обаче бяха перфектни и съвсем заслужено сме на осминафиналите".