Асистент мениджърът на Ливърпул Желко Бувац няма да изпълнява задълженията си като такъв до края на сезона. По-рано днес редица таблоиди на Острова информираха, че „дясната ръка“ на Юрген Клоп е напуснал клуба след скандал с германския специалист, с когото работят заедно цели 17 години.

В крайна сметка от клуба поясниха, че Бувац не е отстранен и остава на работа в клуба, но без да бъде част от екипа на Клоп. Това означава, че босненският сърбин нито ще участва в заниманията с първия отбор, нито ще бъде на пейката в мачовете до края на кампанията.

На Ливърпул предстои изключително важен полуфинален мач реванш в Шампионската лига срещу Рома в сряда. „Червените“ победиха в първия двубой с 5:2 на „Анфийлд“. Във Висшата лига пък на „мърсисайдци“ остават два мача – гостуване на Челси и домакинство на Брайтън.

От „Анфийлд“ заявиха също, че причините за тази развръзка с Желко Бувац са „лични“.

Разбира се, най-вероятно специалистът ще бъде освободен след края на сезона, но от клуба се опитват да потушат скандалите заради важността на оставащите мачове на „червените“, пред които се открива отлична възможност да играят финал в Шампионската лига на 26 май в Киев.