Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е съгласен с идеята мачове в Англия да се играят без публика, ако коронавирусът продължи да се разширява в редица страни от света. Германецът все пак призна, че не е сигурен обаче това до какъв ефект ще доведе.

Мачовете от Серия А са прекратени до началото на април, докато срещите от испанската Ла Лига и френската Лига 1 ще се играят пред празни трибуни. Определени срещи от Шампионската лига и Лига Европа също ще са без фенове по стадионите.

„Има неща в живота, които са по-важни от футбола. Мисля, че много хора сега го установяват това. Това, от което се нуждаем, е време, за да намерим решение. Как можем да спечелим време? Като избягваме определни ситуации. Не знам точно колко ще помогне затварянето на стадионите за справянето с този проблем. Грижата не е от стадионите, защото ти ще гледаш даден мач в затворено помещение с други хора и не знам кое е по-лошо. Ако хората смятат, че това ще помогне, ние ще се съобразим”, каза Клоп.

Мениджърът на Ливърпул бе запитан от испански журналист на въпрос дали се притеснява от евентуална инфекция на негов футболист в играта. Германецът не реагира особено добре на този въпрос. „Вие сте дошли от Мадрид дотук. Трябваше да останете там – затвориха училища и очевидно сте загрижени, но смятате, че футболът си струва и заслужава да се пътува. Това е нашият общ проблем – играем футбол и не можем да спрем разпространението на вируса чрез играта. Това е просто спорт. Ние не сме обществото, ние сме част от него и трябва да се притесняваме”.

Относно потенциалните поражение към неговите играчи, Клоп добави: „В този момент всички те са здрави. Защо да се тревожим? След като не се ръкуваме, то изпращаме знак. Това е добре за вас, а сега и за мен, че не се ръкуваме. Важно е 22-ма напълно здрави играчи да изпращат знак на света с това си действие”, каза Юрген Клоп.