Манчестър Юнайтед победи ЦСКА Москва с 2:1 в последен мач от груповата фаза на Шампионска лига от група А и спечели първото място с актив от 15 точки. Успехът за "червените дяволи" дойде след попадения на Лукаку и Рашфорд, за гостите точен беше Витиньо.

Още в 4-ата минута на двубоя Лукаку подаде на Рашфорд, който леко се справи с бранител на ЦСКА и стреля в далечния на вратаря ъгъл, но кълбото се удари в гредата, а Березуцки изчисти в корнер.

Атаките на Юнайтед продължиха и в 15-ата минута Мата намери добре в наказателното поле Рашфорд, който стреля, но Акинфеев спаси. Пет минути по-късно руският вратар спаси вратата си от попадение, след като Шоу се възползва от пас на Валенсия и с пета отправи топката към вратата на Акинфеев, който беше на мястото си.

Юнайтед правеше каквото си поиска на терена, а ударите в средата на полувремето бяха 7:2 в полза на английския тим.

В 26-ата минута ЦСКА отправи един от малкото си удари към Ромеро, след като Витиньо стреля отдалеч, но кълбото не намери целта.

Противно на логиката и развитието на мача ЦСКА откри резултата в добавеното време на първата част. Фернандес се възползва от пас от дълбочина, пусна пас в наказателното поле, Чалов се размина, кълбото попадна във Витиньо, който стреля, топката се удари в гърба на Дзагоев, който беше в положение на засада и влетя в мрежата. Противно на логиката съдийската бригада призна попадението. 

През втората част Юнайтед реагира като ужилен и се впусна в неспирни атаки към Акинфеев. Непрестанните атаки на английския тим дадоха резултат и в рамките на само две минути Лукаку и Рашфорд обърнаха развоя на двубоя.

Пол Погба намери идеално Лукаку, който с матиращ удар изравни резултата. Две минути по-късно Мата пусна идеален пас към Рашфорд, а той с диагонален удар се справи със съпротивата на Акинфеев.

В крайна сметка този резултат 2:1 се запази и гарантира първото място на Юнайтед.

Базел победи като гост Бенфика с 2:0 с голове на Мохамед Елиунуси в 5-ата минута и Оберлин в 65-ата минута. Така швейцарците продължават като втория тим в групата с 12 точки. Трети е ЦСКА Москва, който с актив от 9 точки ще продължи към Лига Европа, а Бенфика завърши на последното място без точков актив.