Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан за пореден път се изказа изключително ласкаво за Карим Бензема и го защити от критиките, които излязоха в мадридската преса през последните дни.

„Всеки един може да има мнение. За мен най-важното е, че виждам едно постоянство от него в тренировките. Той е напълно концентрира. Карим прави така, че другите да се представят силно“, коментира Зидан.

„На Бейл това му е първата седмица, в която тренира с основната група. Той се чувства добре. Физически е възстановен, няма болки и ще видим какво ще се случи до края на седмицата. Ако всичко е наред, той може да попадне в групата за мача. Той почти три месеца е извън игра. Трябва да бъдем много внимателни с него“, добави французинът.

„Във фазата на елиминациите винаги е важно да не допуснем гол. Знаем, че има реванш и е много важно да не получим гол в нашата врата. Моето послание към играчите е, че трябва да бъдат на 100% концентрирани, ако искаме да стигнем до крайния успех. Мисля, че шансовете са 50-50. Домакини сме в първата среща и трябва да се опитаме да предрешим всичко преди реванша. Трябва обаче да сме наясно, че ще изпитваме трудности“, продължи наставникът на Реал.

„Сари е много добър треньор. Отборът му играе отлично и постига невероятни резултати. Впечатлен съм от неговата работа. В състава му има много млади футболисти.“

„Ще играем мач за мач. Наясно сме от трудностите в турнира. Мисля, че имаме сили да спечелим за втора поредна година турнира. Всеки един отбор иска да спечели трофея от Шампионската лига, но пътят е дълъг и много труден. Ние ще следваме нашите планове. Нашето желание е да играем на финала в Кардиф. Първият мач с Наполи е първият финал за нас. Кроос е напълно готов за утрешния сблъсък. Очаква ни много борба. Вие пишете много неща за Бензема, но това е ваше мнение. За мен той е много концентриран. Ще ми хареса да започне отново да вкарва, но той върши още много пълноценна работа. Хамес е готов и ще играе утре, но ще видим дали ще бъде титуляр. Наполи разполага с бързи футболисти, но ние сме наясно как може да ги спрем.“, каза още Зинедин Зидан.