Бившият футболист на Милан Деметрио Албертини вярва, че Барселона е способен да осъществи обрат срещу Ювентус и да елиминира „бианконерите“.

Албертини подчерта, че Ювентус не е Пари Сен Жермен и уважава изключително много Алегри, но знае, че този отбор на Барселона и триото в атака са способни да заличат пасив от три гола.

„Ювентус направи голям прогрес през последните години и не му достигна много малко във финала в Берлин през 2015 година, когато загуби от Барселона“, коментира Албертини.

„Във футбола може да се случи всичко, както видяхме в реванша между Барселона и Пари Сен Жермен“, добави италианецът.

„Ако Меси, Суарес и Неймар са в настроение и на висота, то Барселона има възможности да навакса изоставането от три гола и да елиминира Ювентус. За мен това са тримата най-добри нападатели в света.“

„Барселона трябва да запази спокойствие и да играе концентрирано от самото начало на мача. Италианските отбори знаят да се защитават и особено Ювентус е много солиден тим в това отношение. Ювентус работи много добре във всички линии и е труден за пробиване.“

Луис Енрике: Целта ни е да вкараме 5 гола на Юве

„За мен от особено значение за развитието на мача ще бъде подкрепата от трибуните. Барселона трябва да играе много активно по крилата, защото през центъра е почти немислимо отборът на Ювентус да бъде пробит. Ако Меси, Суарес и Неймар демонстрират най-доброто, на което са способни, Барселона има всички шансове да навакса пасива и да елиминира Ювентус. Барселона трябва да запази спокойствие през всички 90 минути, защото Ювентус знае как да се защитава. Много е важно и дали Алегри ще излезе с идеята да победи най-добрия отбор на света през последните години или ще е готов да загуби с 0:2“, каза още Албертини. 

Иниеста: Можем да създадем много проблеми на Юве