Интер приема Порто в първи осминафинален мач в Шампионската лига. Срещата е тази вечер от 22:00 часа на "Джузепе Меаца". В сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от срещата. 

"Нерадзурите" ще гонят първи четвъртфинал от 2011 година насам. През този сезон италианският гранд попадна в "групата на смъртта" с Байерн, Барселона и Виктория Пилзен. Тимът успя да се пребори с каталунците и завърши на второ място, а жребият беше донякъде благосклонен към отбора на Симоне Индзаги и го изправя срещу португалския Порто. 

Интер е колеблив в Серия А, като заема второ място във временното класиране с 47 точки, но на цели 15 от лидера Наполи. 

Порто се представя доста успешно срещу италиански отбори в тази фаза на турнира. "Драконите" отстраниха Рома и Ювентус през последните години, а сега ще се опитат да сторят същото и с "нерадзурите". Португалците спечелиха своята група в Шампионската лига през този сезон, като се справиха с Брюж, Байер Леверкузен и Атлетико Мадрид. 

В първенството Порто заема второ място с 51 точки, като изостава на 5 от лидера Бенфика. 

Треньорът на Интер Симоне Индзаги няма да може да разчита на Хоакин Кореа и Далберт. Аут за гостите са Габриел Версон и Мейшедо. До последно под въпрос остават Еванилсон, Галено, Кардосо, Отавио и Матеус Урибе.