Италианският вицешампион Интер победи с минималното 1:0 испанския гранд Барселона в трети двубой от Група С в Шампионска лига. Единственото попадение в срещата в Милано отбеляза Хакан Чалханоглу във втората минута на добавеното време на първата част.

По един гол беше отменен и за двата тима – на Хоакин Кореа през първото и на Педри през второто полувреме, а Дембеле удари гредата на Онана след 60 минути игра.

По този начин миланският колос се качва на втора позиция в групата с 6 точки, а Барса остава място по-назад, с три пункта по-малко. Лидер е Байерн Мюнхен с пълен актив точки, а последен е аутсайдерът Виктория Пилзен с 0.

Gulliver/GettyImages
48 снимки

Интер Барселона

източник: Sofascore.com


Отборът на Интер изненадващо не се прибра в своята половина, а дори налагаше темпото в първите минути. Опасен далечен изстрел на Чалханоглу едва не навести мрежата на „блаугранас“, като само добрата реакция на Тер Стеген спомогна резултатът да се запази. Каталунците опитаха 2-3 атаки, но удар на Кристенсен не затрудни Онана, а Левандовски не успя да отправи изстрел при една добре насочена топка към него.

Около 20 минути след началото на двубоя дълга топка намери Лаутаро, който комбинира със своя сънародник Хоакин. Бившият играч на Лацио опита да смени посоката, но Ерик Гарсия понесе топката с ръка. Главният съдия на двубоя Славко Винчич разгледа ситуацията чрез ВАР, но се оказа, че в хода на атаката Мартинес е бил в засада.

Няколко минути по-късно Хоакин вкара топката във вратата на испансците, като само страхотното придвижване на Гарсия, оставило аржентинеца в засада, спаси Барса от пасив.

Барселона също можеше да открие в 36-ата минута. Тогава Педри отне топката в центъра и подаде към Дембеле, който преодоля Чалханоглу в наказателното поле и стреля, но топката спря от външната страна на мрежата на Онана.

Точно когато изглеждаше, че двата тима ще се оттеглят на почивката при нулево равенство, Чалханоглу матира Тер Стеген с хубав удар от около 21-22 метра в долния десен ъгъл на германския страж.

След почивката Барселона опитваше да действа по-агресивно и да движи топката по цялата широчина на терена. Играчите на „Змията“ пипаха по-рядко топката, но можеха да използват доста пространства напред.

Гостите стигнаха до най-добрата си възможност след един астрономически час игра. Дембеле получи топката в наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл, но топката се удари в гредата.

Малко по-късно добро центриране на Дембеле от десния фланг бе пропуснато от Онана и Педри прати топката в опразнената врата. След разглеждане с ВАР попадението бе отменено, тъй като кълбото се удари в ръката на влезлия от пейката Фати.

Във втората минута на добавеното време на срещата Роберто центрира в наказателното поле на Интер, след което Дъмфрис не успя да избие достатъчно добре топката с глава и тя се докосна в ръката му. Ситуацията бе разгледана с ВАР, а в крайна сметка бе взето решение, че няма основание да бъде посочвана бялата точка.

Веднага след това Усман Дембеле центрира остро в наказателното поле на Интер, но Левандовски остана далече от топката, а тя премина встрано от десния страничен стълб на вратата на Андре Онана.


FT / Интер - Барселона 1:0

1:0 Хакан Чалханоглу 45+2`

Интер: Андре Онана, Милан Шкринияр, Стефан де Фрай, Алесандро Бастони, Матео Дармиан, Николо Барела, Хенрих Мхитарян, Хакан Чалханоглу, Федерико Димарко, Лаутаро Мартинес, Хоакин Кореа

Наставник: Симоне Индзаги

Барселона: Марк Андре Тер Стеген, Маркос Алонсо, Ерик Гарсия, Андреас Кристенсен, Серхи Роберто, Гави, Серхио Бускетс, Педри, Рафиня, Роберт Левандовски, Усман Дембеле

Наставник: Шави Ернандес