Легендата на Барселона и испанския футбол Андрес Иниеста призна, че би му се искало да бе взел повече отличия в Шампионската лига, докато бранеше цветовете на каталунците.

34-годишният футболист в момента се движи към заника на своята кариера, като през миналата година стартира авантюра в Япония с Висел Кобе. В своите 16 сезона в първия тим Иниеста спечели един куп трофеи, сред които и 4 отличия от Шампионската лига.

„Не се чувствам ядосан от успехите на Реал Мадрид в Шампионската лига. Разбира се, би ми се искало да бях спечелил турнира повече пъти. Защо не?”, заяви ветеранът.

„Мисля, че всеки човек трябва да се гордее с това, което е постигнал, защото то го е направило щастлив. Иначе извън това – нищо не може да се направи. Реал Мадрид спечели Шампионската лига три пъти поред, те се радват от този факт, но пък няма да бъдат щастливи заради шампионските титли, които други отбори взеха.”

„Вярно е, че през последните години Барселона разполага със състав, чрез който да направи още една стъпка напред в Шампионската лига”, коментира Иниеста преди четвъртфиналните сблъсъци срещу Манчестър Юнайтед в турнира.