Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги очаква тежък мач за своя тим срещу Порто в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Италианците спечелиха първия мач у дома с 1:0 с гол на белгийския нападател Ромелу Лукаку. Въпреки че има предимство от първия двубой, Индзаги призна, че има още много работа за вършене.

"Знаем, че се изправяме срещу качествен отбор. Видяхме ги в първия мач, те са силни в ситуации един на един. Знаем статистиката на Порто, италианците винаги са страдали срещу тях през последните години, но ние се подготвихме по най-добрия възможен начин, уважавайки Порто и преди всичко фокусирайки се върху себе си", каза той на пресконференция преди двубоя.

"Това ще бъде много голям мач между два отбора, които напълно заслужиха да бъдат тук, след като преодоляха две сериозни групи. Утре ще има истинска битка. Знаем, че можем да направим голяма крачка и да преминем осминафиналите. Не се е случвало от много време и искаме да отидем в следващата фаза. Реваншът ще бъде още по-голямо предизвикателство, ще ни е нужна концентрация, защото се изправяме срещу отбор, който е свикнал с подобни мачове", добави Индзаги.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

"Нерадзурите" ще искат да се върнат към победите, след като допуснаха загуба с 1:2 от Специя в Серия А в петък. Интер спечели само един от последните си три мача след първия двубой срещу срещу Порто в края на февруари.

"Когато нещата се объркат, виждате само негативните аспекти. Но ние сме втори в Серия А след Наполи, играем на полуфинал на Купата на Италия и имаме осминафинален мач-реванш в Шампионската лига. Така, че трябва да продължаваме напред", каза специалистът.

Индзаги беше попитан за състоянието на Лукаку, който вкара единствения гол за Интер в мача срещу Специя от дузпа от 83-ата минута.

"Имам съмнения, ще преценя в последния момент за атаката, имам и Кореа. Ще видим как ще се развие ситуацията", каза той.

Треньорът даде актуална информация за Милан Шкриниар, който не е играл за Интер от първия мач срещу Порто, след като получи травма по време на двубоя.

"Шкриниар беше аут от две седмици и половина, днес той проведе първата си пълноценна тренировка. Знам какво е направил, за да бъде на разположение за този мач. Той е страхотен футболист, но отсъства повече от 15 дни", каза Индзаги.

Автор: Ива Кръстева/БТА