Лацио е способен да поднесе изненада и да елиминира носителя на трофея Байерн Мюнхен на осминафиналите в Шампионска лига. Това заяви старши треньорът на Лацио Симоне Индзаги преди първия сблъсък с баварците утре на "Олимпико".

"Почти невъзможно е да надиграеш Байерн, но и преди сме влизали в мачове като аутсайдери и сме поднасяли изненади. Вече имаме опит, играли сме много финали, а в Лига Европа стигнахме до четвъртфинал. Не ме притеснява, че нямаме опит в Шампионска лига. Ще се справим с това. Такива мачове като с Байерн са причина да обичаме футбола", коментира Индзаги на пресконференцията преди срещата.

Лацио спечели седем от последните си осем мача в Серия А, докато Байерн загуби форма след световното клубно първенство, като в последните си две срещи в Бундселигата завърши наравно с Арминия и загуби от Айнтрахт Франкфурт.

"Байерн скоро стана световен клубен шампион, но в последните два мача във вътрешното първенство регистрира равен и загуба. Не искам да се концентрирам върху слабостите на Байерн, предпочитам да работя върху силните страни на Лацио", каза още Индзаги.