Ливърпул приема Барселона в полуфинален реванш от Шампионската лига тази вечер от 22:00 часа. След края на двубоя на стадион „Анфийлд“ ще стане ясен и първият финалист в тазгодишното издание на надпреварата.

Резултатът от първата среща на „Камп Ноу“ е 3:0 в полза на каталунците. Въпреки че мнението на мнозина е, че испанският шампион е почти сигурен финалист, треньорът на тима Ернесто Валверде коментира, че Ливърпул е способен на обрат. Така специалистът подчерта, че работата на Меси и компания не е свършена изцяло.

Суарес: Няма да празнувам, ако вкарам на Ливърпул 

Все пак задачата на мърсисайдци изглежда трудна, особено при все, че ще бъдат без голямата си звезда. Топреализаторът на „червените“ Мохамед Салах няма да бъде на разположение на Юрген Клоп, след като получи удар в главата при шампионатния успех във Висшата лига срещу Нюкасъл (3:2). Египтянинът е с лекарска забрана да играе.

Мохамед Салах

източник: Gulliver/Getty Images

В духа на феърплея: Барса с окуражително послание към Салах

Освен Салах, аут за сблъсъка заради контузии са и Роберто Фирмино, Адам Лалана и Наби Кейта.

Въпросителни има пък около Върджил ван Дайк. Холандският бранител пропусна последното занимание на английския гранд, а от клуба запазиха мълчание за причината.

Междувременно през уикенда Барселона с голяма част от резервите си, допусна поражение от Селта Виго в Ла Лига. Загубата няма никакво значение за „блаугранас“ в испанския шампионат, тъй като те вече си гарантираха титлата предсрочно. Лошата новина за щаба на Валверде обаче бе контузията на Усман Дембеле. Той напусна терена преждевременно и няма да бъде на линия за визитата на Острова. Рафиня и Тобидо са другите двама, които остават извън сметките на треньора на Барса.

Усман Дембеле

източник: Gulliver/Getty Images

Ако Барселона съхрани преднината си и се класира за решителния етап, това ще е първи финал за каталунците от сезон 2014/15, когато триумфираха срещу Ювентус, и общо девети в КЕШ и Шампионска лига.

Мърсисайдци стигнаха до мача за Купата с големите уши и през сезон 2017/18. От финала на Олимпийския стадион в Киев обаче, Клоп и момчетата му имат горчиви спомени, тъй като бяха подчинени от Реал Мадрид. За последно Ливърпул ликува с трофея след знаменития финал в Истанбул през 2004/05 срещу Милан. Два сезона по-късно двата състава отново се срещнаха в решителен спор в надпреварата, но „росонерите“ взеха реванш.

В момента балансът между Ливърпул и Барселона е равен – по 3 победи и 3 ремита.

Главен съдия на двубоя на „Анфийлд“ тази вечер ще бъде Джунейт Чакър. Срещата, която започва в 22:00 часа, ще бъде излъчена пряко в ефира на MAX Sport 3.