Тази вечер капитанът на Интер Мауро Икарди е на път да запише своя мач №200 за клуба. Едва ли някой очаква аржентинският нападател да остане извън титулярния състав на „нерадзурите” за ключовото домакинство срещу ПСВ Айндховен.

Грандът от Милано има еднакъв точков актив с Тотнъм – по 7 пункта – и заема третото място в група В, тъй като „шпорите” имат по-добри показатели в директните мачове. Интер изглежда като по-облагодетелстваният от програмата тим, тъй като по същото време Тотнъм на свой ред ще гони победа, но срещу безспорния лидер Барселона.

Стига да не се получи някоя контузия в последния момент, Икарди ще бъде на терена за двубоя срещу холандския шампион, тъй като тимът му ще разчита на максимална голова мощ. До момента нападателят има 199 мача и 118 гола, което значи, че средно вкарва малко над гол на всеки 2 мача.

На два пъти като футболист на „нерадзурите” Икарди спечели голмайсторския приз в Серия А, като любопитното е, че и в двата случая сподели наградата – веднъж с Лука Тони и втори път с Чиро Имобиле.

Интересно е да се отбележи, че преди сезон 2018/2019 Икарди нямаше дори минута футбол в Шампионската лига. За сметка на това през настоящата кампания той има 3 гола в 5 срещи.