25 трофея и етикета на един от най-великите вратари в света на футбола. Джанлуиджи Буфон определено е играч, който успява след всяка година да остави своя ярък отпечатък в играта.

Голямата болка на Джиджи обаче продължава да е Шампионската лига. Единствената голяма надпревара, която той не е печелил.

В Италия се е кичил с всяко голямо отличие с екипа на Ювентус. С ПСЖ се очаква да стане шампион на Франция още в първия си сезон, с оглед на огромната разлика между парижани и преследвачите в първенството.

С националния тим на Италия 41-годишният Буфон стигна футболния Еверест, печелейки Световната купа през 2006 г. в Германия.

След три финала в Шампионската лига - 2003, 2015, 2017 г., обаче той все още няма златен медал от най-великия клубен турнир.

И през този сезон тази тежка орисия не оставя Джиджи. Неговият ПСЖ отпадна по много нелеп начин от 1/8-финалите, въпреки че бе спечелил първия мач (2:0). В реванша всичко, както трябваше да се обърка, се обърка - не само, че французите получиха ранен гол (който след това бе върнат), ами и Буфон сгреши фатално при удар на Маркъс Рашфорд. 

Той не успя да улови топката след удара на англичанина, а след това кълбото отиде в краката на Ромелу Лукаку за втория гол на "червените дяволи". Възлов момент, който вля вяра в съзнанието на съперника.

Буфон вече прие да продължи своя престой в ПСЖ и през следващия сезон. Така той ще опита още веднъж да вдигне трофея в Шампионската лига, който му убягва като хлъзгава златна рибка от ръцете.

Играч-икона, който най-малко заслужава да е на страната на губещите в турнира толкова много години.