Ливърпул посреща Наполи в мач „всичко или нищо” от Шампионската лига, а нападателят на италианците Дрийс Мертенс иронизира иконичната табела на „червените” This is Anfield (бел. ред: Това е Анфийлд).

Английският гранд трябва да вземе задължителен успех над Наполи във вторник вечерта, като той може да бъде с 1:0. Партенопейците обаче, ако вкарат попадение, то хората на Юрген Клоп ще трябва да търсят успех с два гола аванс.

Това даде повод на Мертенс да коментира и първото си пристигане в Ливърпул през 2010-а с екипа на Утрехт. Тогава той сподели, че негови приятели са му говорили за табелата, която е в тунела, току преди да излезеш на терена. Той бил силно впечатлен от историята за нея, но въобще не я е забелязал, когато холандците тренирали за мача от Лига Европа (0:0).

Иконичната табела на входа за терена на "Анфийлд"

източник: Gulliver/GettyImages

„Моят най-голям спомен оттогава е, че всеки ми говореше за табелата преди тунела. Смятах, че е много голяма, след като слушах историите за нея. Влязох в тунела и попитах къде е това нещо. Повечето хора ми казаха, че съм я пропуснал, а въобще не ми е направило и впечатление. През второто полувреме се загледах в това малко нещо и попитах: „Толкова ли е специално това?”, коментира Мертенс.