Златан Ибрахимович е близо до подобряване на рекорд на италианската легенда Франческо Тоти. Ако вкара гол във вратата на Порто във вторник, 40-годишният Ибра ще стане най-възрастният автор на попадение в историята на Шампионската лига.

В момента рекордът принадлежи на Франческо Тоти, който на 25 ноември 2014 година порази вратата на ЦСКА Москва с фланелката на единствения клуб, за който игра в кариерата си - Рома. Това е и последното попадение на световния шампион с Италия от Мондиал 2006 в Шампионската лига. Тогава Тоти е на 38 години и 59 дни.

Ибра се завръща в Шампионската лига след петгодишна пауза. Този сезон той пропусна първите два мача на “росонерите” в турнира - загубите с 2:3 от Ливърпул и с1:2 от Атлетико Мадрид. Сега той е напълно възстановен от травма и поигра 13 минути при драматичната победа с 3:2 срещу Верона в Серия “А” в събота.

Шведският ветеран вероятно ще започне на пейката срещу “драконите” от Порто, като атаката се очаква да води французинът Оливие Жиру. В някакъв момент от мача обаче Ибра може да се появи на терена.