Мениджърът на Челси Маурицио Сари съвсем не може да е сигурен за поста си след поредицата слаби резултати и погроми напоследък. И въпреки че все още не се говори открито за уволнението му, медиите в Англия се добраха до информацията какво би коствало поста на италианеца. 

По всичко изглежда, че той има картбланш да работи до края на сезона. Но ако не се пребори за място в Топ 4 до завършека на кампанията, ще се окаже безработен през май, съобщава вестник "Метро". 

Единственият шанс Сари да остане при завършване извън зона Шампионска лига, е да успее да спечели Лига Европа, където в момента лондончани са в 1/16-финалите. Трофеят в тази надпревара дава квота за Шампионската лига през следващия сезон. 

Засега е ясно, че бъдещето му начело на "сините" по никакъв начин не е свързано с предстоящия финал за Купата на Лигата с Манчестър Сити. Но там самият Сари ще търси реванш, защото само преди няколко дни отборът му падна с 0:6 от този съперник и точно от тогава се коментира евентуалното му уволнение.