Полузащитникът на Ливърпул Наби Кейта ще пропусне финалния мач в Шампионска лига срещу Тотнъм идната събота на „Уанда Метрополитано”. Гвинейският халф на „червените” получи контузия по време на първия мач от полуфиналите в турнира срещу Барселона (0:3) и не е играл от 1-и май насам.

„Няма шанс за Наби”, потвърди Клоп, когато бе запитан дали 24-годишният футболист може да играе в Мадрид на 1-и юни.

Кейта бе включен в селекцията на Гвинея, която ще се бори за Купата на африканските нации, въпреки че не е ясно дали ще е напълно възстановен от травмата в адукторите си дотогава. „Прогресът на Наби Кейта е добър и ще видим дали ще можем да го подготвим добре за континенталната надпревара на Африка. Не зная сега точно”, потвърди Клоп.

Хубави новини обаче сполетяха Ливърпул преди така важния мач, след като германският мениджър Юрген Клоп потвърди, че нападателят Роберто Фирмино се е излекувал от мускулната си травма и ще е на разположение за „шпорите”. Бразилецът се завърна към тренировките през миналата седмица, след като пропусна последните три мача за отбора. „Боби беше част от заниманията ни през седмицата и изглежда наистина добре. Ще продължаваме да работим, за да подобрим състоянието му. Всичко, което виждаме засега, е че изглежда добре и ще бъде готов за финала”, завърши по повод травмите в отбора Юрген Клоп.


Куман: Ван Дайк, Вайналдум и Ливърпул заслужават триумф в ШЛ

Ливърпул не се интересува от Мемфис Депай

Халф на Ливърпул: Меси ме нарече "магаре"