Хари Кейн отново даде своя принос, за да накара Тотнъм да се бори за големи отличия, с 20 гола, записани през кампания, която го превърна в топ голмайстора на "шпорите" за всички времена. Отборът на Антонио Конте обаче е предопределен да завърши 15-и пореден сезон без трофей след поражението с общ резултат 0:1 от Милан в 1/8-финалите на Шампионската лига.

"Там, където сме като клуб, трябва да печелим трофеи. Това винаги е целта. Топ 4 е следствие от това, че не играем толкова добре, колкото искаме. Сега това е всичко, за което можем да се борим, така че това ще бъде целта и се надяваме, че можем да я постигнем в края на сезона. Но със сигурност не е достатъчно за този клуб", сподели Кейн.

"Напълно разбирам реакцията на феновете. Топ 4 само не е достатъчно добре за никого в този клуб, особено за феновете. Те имат право да изразят мнението си. Особено последната седмица просто не беше достатъчно добра. Преди мача с Шефилд Юнайтед сезонът можеше да бъде много по-различен. Ако преминете през това, ще вземете тази инерция в мача от лигата с Уулвс и този мач. Но имам чувството, че тази загуба миналата седмица заби кама в сърцата ни и както виждате, не сме се възстановили наистина от това", добави нападателят на Тотнъм.

"Шпорите" спечелиха само два от последните си седем мача във всички състезания, отпадайки от Купата на Англия и Шампионската лига, като следващото домакинство срещу Нотингам Форест е изключително важно за отбора.