Плеймейкърът на Байерн Мюнхен Хамес Родригес не си прави илюзии около утрешния 1/8-финален реванш срещу Ливърпул в Шампионската лига. Колумбиецът отчете силните страни в играта на англичаните и заяви, че неговият тим има нужда да изиграе перфектния мач, за да продължи напред.

В първата среща на „Анфийлд” Байерн беше много доволен да си тръгне с нулево реми, като определено беше отборът, който се отбраняваше през по-голямата част от срещата.

„Мисля, че трябва да подходим много внимателно”, коментира 27-годишият Хамес Родригес. „Контраатаките им са много бързи. Мисля, че имаме пълния шанс да продължим в следващата фаза. Трябва да изиграем перфектен мач у дома, за да го направим.”

„Ливърпул разполага с много бързи играчи, чувстват се удобно, когато им предоставиш пространства. Точно по тази причина трябва да сме много концентрирани, високо мотивирани и да изиграем силен мач.”

„Всичките им футболисти разполагат със страхотни качества, не можем да се фокусираме само върху един. Всички са много добри и точно по тази причина трябва да се трудим заедно като група, за да ги елиминираме и продължим в следващата фаза.”

„Винаги имам вяра и винаги искам да печеля. Винаги съм искал да играя в Шампионската лига, затова се надявам да се справим и да се класираме. Всички това желаем. Очаквам феновете по трибуните да ни подкрепят силно и да ни тласнат напред, за да се чувстваме добре и да дадем всичко, на което сме способни”, допълни Родригес.