Бившият полузащитник на Ливърпул – Дитмар Хаман, се върна назад във времето, когато мърсисайдци спечелиха трофей №5 в своята история в Шампионска лига. Германецът отличи кой футболист по време на изключителния финал срещи Милан му е направил най-голямо впечатление. Интересен факт е, че това не е някой от големите звезди на тогавашния отбор, ръководен от Рафаел Бенитес, а открои именно Джими Траоре.

Малийският национал игра за Ливърпул от 1999-а до 2006-а година, в които записа 88 мача, а според Хаман той е изиграл фантастична среща с „росонерите“ на „Кемал Ататюрк“ в Истанбул на 25-и май 2005-а година.

„Джими играеше като всички през второто полувреме и аз го разглеждам като моя герой. Моят герой за това, че спечелихме тогава Шампионската лига. Не става въпрос за мен, за Стивън Джерард, а за Джими Траоре“, каза германският халф пред подкасата на Питър Крауч.

„По време на мача той имаше чистене от голлинията ни, няколко страхотни шпагата. Считам го за един от най-добрите в този бранш. Също така той е един от най-бързите играчи и просто игра добре, колкото и останалите. Това ни раздели като отбори“, продължи Дитмар Хаман.