Ерлинг Халанд сподели, че не помни как е вкарал петте гола на РБ Лайпциг в реванша от осминафиналите в Шампионската лига. Манчестър Сити разби "биковете" със 7:0 у дома и продължава в следващата фаза. 

Нападателят вече има 33 гола в Шампионска лига в кариерата си и подобри рекорда на Килиан Мбапе като най-младият играч, достигнал границата от 30 гола в турнира.

Играчът бе сменен в 63-а минута от Гуардиола, което му попречи да стане първият с шест гола в един мач в Шампионска лига.

"Всичко е малко замъглено в главата ми", каза той пред BT Sport. "Не помня головете. Спомням си само как стрелях и не мислех. Толкова съм уморен след празненствата.
Не съм мислил, че ще вкарам много голове. Просто исках да вкарам топката във вратата. Същото беше с втория гол, с третия гол, с всеки гол. Основното нещо е да мислиш бързо и да се опитваш да направиш правилното нещо в конкретния момент. Голяма част от това е в главата", каза Халанд.

Халанд напусна играта в 63-ата минута, когато Гуардиола избра да смени ключови играчи преди четвъртфинала за ФА Къп с Бърнли в събота. 22-годишният играч призна, че би се радвал да остане и да преследва отбелязване на шести гол.

"Казах му, когато излязох, че бих искал да отбележа двоен хеттрик. Но какво можех да направя?", каза норвежецът.

Победата на Сити изравни предишния им най-добър резултат в Шампионската лига, победа със 7:0 над Шалке през 2019 година и Холанд предположи, че пристигането му в клуба най-накрая може да им помогне да спечелят търсения трофей, който досега им се изплъзваше.

"Да вкараме седем гола в този турнир е невероятно усещане. Клубът иска да спечели Шампионската лига. Сити спечели Висшата лига четири пъти през последните пет години. Не ме привлякоха да спечелим Висшата лига, те знаят как да го направят и без мен. Тук съм за Шампионска лига", каза Халанд.