Ерлинг Халанд е нападателят, от който Манчестър Сити се е нуждаел, а предположенията, че норвежецът вкарва само „лесни“ голове са „лъжа“. Това смята съотборникът му Едерсон, пише агенция ДПА.

Халанд отбеляза 32 гола в 31 мача за Манчестър Сити във всички турнири от трансфера си от Борусия Дортмунд през миналата година – повече от всеки друг футболист в петте най-добри първенства в Европа. Той вкара 26 от попаденията си в срещите от Висшата лига, но напоследък 22-годишният нападател получи някои критики.

Вратарят Едерсон обаче вярва, че Ерлинг Халанд пасва добре на стила на Сити, но подчерта, че всички е трябвало да се адаптират към неговите характеристики.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

„Когато пристигна, казахме, че той ще бележи много голове и точно това се случва. Той е брилянтен голмайстор, винаги търси попадението и помага на отбора“, каза бразилецът.

„Ерлинг е нападателят, от който се нуждаехме, защото в сравнение с Габриел Жезус, те са доста различни играчи. Когато си в последната третина от терена, ти трябва някой, който винаги да бъде в тази зона. Много хора казват, че головете, които вкарва са лесни, но това е лъжа. Позиционирането му е много добро. Той не бележи лесни попадения, а се позиционира много добре. Надявам се да продължи да вкарва много голове, да ни прави щастливи и ще продължим да работим заедно за всички трофеи“, добави Едерсон.

„Опитваме да го спечелим и ще продължим да опитваме. Все още не сме успели, достигнахме финала, имаме и няколко полуфинала, но не постигнахме добри резултати. Мисля, че тази година сме способни да стигнем до финала и да се борим за титлата. Именно титлата е това, от което клубът се нуждае и футболистите искат, както и Пеп Гуардиола. Тази година отново ще опитаме да спечелим“, увери вратарят.

Ерлинг Холанд има 6 гола в 4 мача срещу РБ Лайпциг по време на престоя си в Борусия Дортмунд.