"В началото на сезона футболните специалисти и феновете не вярваха, че Байерн Мюнхен може да стигне толкова далеч в Шампионската лига, но отборът ги опроверга и се класира на полуфинал", заяви Юп Хайнкес след нулевото равенство срещу Севиля. Той добави, че Байерн не бива да подценява никого, ако иска да спечели трофея.

Байерн спря мечтите на Севиля и е на полуфинал

"Когато пристигнах в Байерн, никой не вярваше, че можем да стигнем до полуфиналите на Шампионскта лига. Моите футболисти обаче са амбицирани да стигнат до битката за трофея. Можем да го направим, но се нуждаем също така от късмет, добро съдийство и пълно себераздаване във всяка минута", заяви носителят на требъл с баварците.

"Севиля е добре подготвен тактически отбор и се видя защо отстраниха Манчестър Юнайтед в миналия кръг. Ние пък извадихме късмет с удара с глава (на Кореа), който срещна напречната греда", добави той.

"Вече няколко големи отбора напуснаха турнира, но подобни изненади се случват много често. След като видяхме какво направи Рома срещу Барселона, няма как да подценим когото и да било. Барса замина за Рим с очакванията за лесен мач и видяхте какво стана", продължи Хайнкес.

"Имахме положения за гол и не играхме нервно, въпреки че за нас е нетипично да не вкараме. Най-важно беше да не допуснем гол и именно това настоях пред отбора. С оглед на играта от двата мача, аз съм на мнение, че спечелихме заслужено", завърши той./ БТА