Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола направи голямо твърдение по отношение на опциите си в нападение. Според испанския наставник Габриел Жезус и Серхио Агуеро са двамата най-добри нападатели в целия свят.

Бразилският национал показа солидно представяне след международната пауза, като вкара един от головете при победата 2:0 над Кристъл Палас на „Селхърст Парк”. Агуеро пък остана на пейката, макар че прекара в почивка цялото прекъсване за националните отбори поради възобновяваща се контузия. Заради нея аржентинецът не успя да тренира пълноценно със Сити. Въпреки това се очаква утре вечер 31-годишният Агуеро да бъде на линия за двубоя срещу Аталанта в Шампионската лига във вторник вечер.

„В тесните пространства Серхио е невъзможно да бъде спрян, но причината да не играе (срещу Палас – б.р.) бе, че не тренира в продължение на 8-9 дни. Той беше в състояние да играе, но Габриел се намира в добър ритъм”, коментира Гуардиола.

„Единият е по-младият, другият – по-възрастният, по-опитният, с качества в тесните пространства.”;

„Серхио е уникален на този свят. Габриел пък е  най-добрият нападател на планетата, когато става дума за висока преса”, добави Гуардиола.