След като Наполи се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, побеждавайки Айнтрахт Франкфурт с общ резултат 5:0, мениджърът на Манчестър Сити  приветства неаполитанци като "най-добрия отбор в Европа". Лучано Спалети обаче отхвърли похвалите на Гуардиола като ги определи като игри на ума, предназначени да провалят Наполи, ако двата отбора се срещнат на по-късен етап от турнира.

"Не искам да говоря за Наполи, защото мениджърът ще ми бъде сърдит. Толкова е чувствителен! Колкото и да играете в това състезание, четвъртфинали, полуфинали, финали с едни и същи играчи, е по-лесно. Това е чувството, когато си бил тук и си го изпитал вече. Играли сме само един финал в Шампионската лига в живота си. Но и два отбора, в момента, в който започне играта, трябва да си в най-добрата си форма. Това ще направи разликата", сподели Гуардиола.

Наполи и Сити ще се изправят на финала на Шампионската лига, ако и двата отбора преминат през четвъртфиналите и полуфиналите. Ако "гражданите" преодолеят Байерн в осминафиналите, те ще бъдат предизвикани от Реал Мадрид или Челси на полуфиналите. Междувременно Наполи ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Бенфика и Интер, ако успее да отстрани италианския си съперник Милан на четвъртфиналите.