Манчестър Сити завършиха наравно 1:1 с Лайпциг в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига на "Ред Бул Арена". Рияд Марез откри резултата малко преди изтичането на половин час, но Йосшо Гвардиол изравни в 70-ата минута с хубав удар с глава. Дори след като допусна гол, Пеп Гуардиола отказа да направи каквито и да било смени, въпреки че имаше Фил Фодън и Хулиан Алварес на пейката. След мача мениджърът на Сити защити решението си и предположи, че може да опита "луда" схема в реванша.

Имам възможността да направя пет смени. Това не означава, че трябва да правя смените. Бях наистина доволен от това, което видях. Анализирах Лайпциг с моите хора и имате нужда от този вид контрол, защото те играят с шестима отпред.

Нямаме отбора, който да се състезава с тях при преходите. Те са по-добри от нас, те са по-бързи и по-бързи. В тези ситуации германските отбори са по-добри от нас. Трябваше да имаме много контрол. Може би в реванша ще реша да бъда луд и да играя с девет нападатели", сподели Гуардиола.

Гуардиола ще се подготви за втория мач от двубоя срещу Лайпциг на 14 март, но преди това "гражданите" ще насочат вниманието си към Висшата лига, тъй като ще се изправят срещу Борнемут в събота. Този мач ще бъде последван от пътуване до Бристол Сити за двубой от петия кръг на ФА Къп на 28 февруари.