Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не смята да променя стила на игра на тима си в опит да се докопа до победата в първия мач от 1/4-финалите на Шампионската лига. "Гражданите" гостуват на "Анфийлд" в сряда от 21:45 часа. 

Лоша вест за Сити: Излиза без Агуеро срещу Ливърпул

“Нашият стил на игра е перфектният за Ливърпул. Начинът, по който те използват празните пространства и атакуват. Добри са в това. Мисля обаче, че най-добрият шанс за нас да спечелим е да действаме по начина, по който го правим през целия сезон", каза Гуардиола. 

"Разбира се, че ще се опитаме да спрем атаките на съперника. Защо да променяме стила си точно сега, след като се справяме отлично? Ще се опитаме да покажем уважение към Ливърпул, но и ще гледаме да наложим нашия си начин на игра", допълни той.

Агуеро под въпрос за Ливърпул

“Всеки сезон Салах създава много положения, но само през настоящия вкарва почти всички от тях. И тримата нападатели на Ливърпул са много опасни и играят атакуващ футбол. Ние обаче искаме да постигнем добър резултат. Нашите нападатели пък са по на 21 години. За тях това е първо достигане на този етап от турнира и вероятно се нуждаят от повече време", заяви още наставникът на "гражданите".

"Много сме щастливи, че в отбора са Габриел Жезус, Лерой Сане и Рахийм Стърлинг. Трябва да минеш през тези мачове, за да придобиеш опит и да станеш по-добър. Те определено са много силни. Не мисля какво би се случило, ако нещата не ни се получат. Искам единствено да бъдем себе си”, завърши Пеп.