Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че в отбора има кадрови проблеми преди реванша от осминафиналите на Шампионската лига със Спортинг Лисабон.

"Нямаме много играчи, налични са само 14. Имаме няколко проблема - наказание на Кайл Уокър, не може да играе Жоао Кансело. Разбира се, в първия мач постигнахме отличен резултат, но футболът е непредсказуем и още нищо не е решено", коментира Гуардиола пред клубния сайт.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

"В момента имаме само трима защитници, ще трябва да се адаптираме и да използваме играчите от дубъла. Трябва да видим всички в тренировките и да преценим какво можем да направим. Нейтън Аке трябва да се завърне в игра през следващите дни, но ще бъде твърде рисковано да го пуснем на терена утре. Рубен Диас е аут от доста време, не можем да рискуваме още един защитник", добави мениджърът на английския тим. 

"Знам, че ще имаме пет дни до мача срещу Кристъл Палас, това е възможност да се възстановим, но лекарите казаха, че е по-добре Нейтън да не излиза на терена утре", каза още Гуардиола.

Реваншът от осминафиналите на Шампионската лига между Манчестър Сити и Спортинг Лисабон е в сряда от 22.00 часа. Английският тим спечели първата среща като гост с 5:0.