Пеп Гуардиола похвали Рико Люис и го определи за един от най-добрите играчи, които е тренирал, след страхотното му представяне при победата на Манчестър Сити над РБ Лайпциг в Шампионската лига. 18-годишният талант бе с основна заслуга за успеха на носителите на трофея с 3:1 в Германия.

Люис, който пробив в първия тим на „гражданите“ на позицията десен бек миналия сезон, имаше роля за първия гол на Фил Фодън и помогна с енергията си в оставащите минути от срещата.

„Какъв играч! Какъв играч! Мениджър съм от 14, 15 години и бях късметлия да тренирам едни от най-добрите футболисти в света в Барселона. Да намеря играч като него, който играе в пространствата, как се придвижва като опорен полузащитник, той е един от най-добрите, които някога съм тренирал. Рико е скромно момче, не говори много. Той не игра много от началото на сезона, но това ще се промени“, заяви мениджърът на Сити Гуардиола след победата, която спря серията от две поредни загуби във всички турнири.

В неделя за носителите на требъл от миналия сезон предстои нов тежък двубой – гостуване на вицешампиона в Англия Арсенал в неделя, 8 октомври, от 18:30 часа българско време.