Рафа Мир изведе Севиля напред през първото полувреме и Люис изравни нещата на стадион "Етихад" точно след почивката, вкарвайки удар, след като бе пуснат от Хулиан Алварес. Гуардиола пусна Люис в отсъствието на контузения английски национал Кайл Уокър и тийнейджърът се възползва максимално от възможността, като дори спечели овациите на феновете на домакините, когато беше заменен. Испанският тактик беше развълнуван от представянето му и го смята за специален талант.

"Какъв гол. Той е фантастичен играч, толкова интелигентен. Той разбира всичко. Направи фантастичен гол и игра наистина добре. Ние не даваме подаръци, защото той е фен на Ман Сити или от академията. Виждали сме го от първия ден на предсезонната подготовка. Този човек има нещо специално", каза Гуардиола пред BT Sport след мача.

Люис стана най-младият играч в историята на Шампионската лига, който вкарва при дебюта си, счупвайки рекорда, поставен от Карим Бензема през 2005 г. Играчът на Ман Сити постави новия рекорд на 17 години и 346 дни, докато носителят на Златната топка за 2022 г. беше на 17 години и 352 дни, когато вкара за Лион.